ΥΠΟΙΚ για «δημιουργική ασάφεια»: Περιγράφει πιστά το πνεύμα του Eurogroup

«Δεν ήταν "τέχνασμα" της ελληνικής κυβέρνησης για να παραπλανήσει τους εταίρους»

Ανακοίνωση αναφορικά με τα δημοσιεύματα και τα σχόλια για τη δήλωση του ΥΠΟΙΚ, Γ. Βαρουφάκη περί «δημιουργικής ασάφειας» στη συμφωνία του Eurogroup για τον κατάλογο μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης εξέδωσε το ΥΠΟΙΚ.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι δεν πρόκειται επ’ ουδενί για «"τέχνασμα" της ελληνικής κυβέρνησης» αλλά αντίθετα «περιγράφει, πιστά, το πνεύμα με το οποίο το Eurogroup, με την καθοριστική συμβολή του Προέδρου του, πέτυχε να υπερκεράσει τις πρότερες διαφορές ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία παράτασης τεσσάρων μηνών της δανειακής σύμβασης της χώρας».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:
«Τα δημοσιεύματα περί "δημιουργικής ασάφειας" ως "τέχνασμα" της ελληνικής κυβέρνησης για να παραπλανήσει τους εταίρους έρχονται σε πλήρη ρήξη με την πραγματικότητα καθώς και με το πνεύμα της πρόσφατης απόφασης του Eurogroup.
Ο όρος "δημιουργική ασάφεια", που επικαλείται η ελληνική κυβέρνηση, περιγράφει, πιστά, το πνεύμα με το οποίο το Eurogroup, με την καθοριστική συμβολή του Προέδρου του, πέτυχε ν�� υπερκεράσει τις πρότερες διαφορές ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία παράτασης τεσσάρων μηνών της δανειακής σύμβασης της χώρας στη βάση προκαταρκτικού καταλόγου μεταρρυθμίσεων που συνέταξε η ελληνική κυβέρνηση με την συμβολή εταίρων και θεσμών.
Παραδείγματος χάριν, η φρασεολογία όσον αφορά στους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων (τόσο για το 2015 όσο και για μελλοντικά έτη) επιλέχθηκε προσεκτικά, ώστε να σηματοδοτήσει την αναθεώρησή τους ανάλογα με τις οικονομικές εξελίξεις, αλλά και στο πλαίσιο της επανεξέτασης του γενικότερου πλαισίου δημοσιονομικής πολιτικής για τα επόμενα έτη.
Οι δηλώσεις ότι παραμένουν ανέπαφοι οι ίδιοι στόχοι με το παρελθόν (π.χ. 3% για το 2015 και 4,5% για το 2016 και επόμενα έτη) δεν συνάδουν ούτε με το πνεύμα ούτε και με το γράμμα της πρόσφατης απόφασης του Eurogroup».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top