Αντιμέτωποι με το χρηματοδοτικό πρόβλημα: Πόσα πρέπει να δώσουμε στο ΔΝΤ τον Μάρτιο

Τουλάχιστον 26 δισ. ευρώ θα πληρώσει η χώρα τους επόμενους 6 μήνες

Τουλάχιστον 26 δισ. ευρώ για δόσεις προς το ΔΝΤ, έντοκα γραμμάτια και ομόλογα της ΕΚΤ θα πρέπει να πληρώσει τους επόμενους έξι μήνες η Ελλάδα.

Μόνο μέσα στον Μάρτιο η ελληνική κυβέρνηση καλείται να αποπληρώσει τέσσερις δόσεις στο Ταμείο.

Πηγές του ΔΝΤ άφησαν να εννοηθεί ότι εφόσον η Ελλάδα προχωρήσει σε αναβολή της δόσης χωρίς συνεννόηση με την Ουάσινγκτον και τους δανειστές τότε είναι πιθανό να προκληθεί πιστωτικό γεγονός.

Πόσα χρήματα και μέχρι πότε πρέπει να βρεθούν; 1,5 δισ. ευρώ μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, στις 6 Μαρτίου πρέπει να καταβάλουμε για την πρώτη δόση 298 εκ. ευρώ, ενώ στις 13 Μαρτίου είναι η δεύτερη δόση προς το ΔΝΤ ύψους 336 εκ. ευρώ.

Τρεις μέρες αργότερα, στις 16 του μήνα η χώρα πρέπει να δώσει άλλα 560 εκ. ευρώ, ενώ τέταρτη και τελευταία δόση για τον Μάρτιο είναι στα 336 εκ. ευρώ που πρέπει να έχουν εξοφληθεί μέσα στο πρώτο 20ήμερο.

Σημειώνεται, πάντως, ότι στις 9 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Eurogroup στο οποίο ορισμένες πηγές διαβλέπουν -ενδεχομένως- κάποια λύση.

Όσον αφορά τους επόμενους μήνες, τον Απρίλιο ο λογαριασμός ανέρχεται στα 2,84 δισ., τον Μάιο σε 3,54 δισ. και τον Ιούνιο σε 3,53 δισ. Τον Ιούλιο οι δανειακές υποχρεώσεις εκτοξεύονται στα 5,93 δισ. και τον Αύγουστο στα 4,19 δισ. ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, 26,2 δισ. ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top