Ανασκόπηση διεθ��ών αγορών για τις 27/02/2015

Όλες οι εξελίξεις στα χρηματιστήρια του εξωτερικού

​Μικτά πρόσημα κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς οι επενδυτές επικέντρωσαν την προσοχή τους σε ένα πλήθος μακροοικονομικών ανακοινώσεων από Ευρωζώνη και ΗΠΑ.

Όσον αφορά την Ευρώπη, οι βελτιωμένες μετρήσεις των δεικτών οικονομικού κλίματος και καταναλωτικής εμπιστοσύνης που εξέδωσε η κομισιόν, βελτίωσαν το επενδυτικό κλίμα διατηρώντας τους βασικούς δείκτες στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών. Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος άγγιξε το επίπεδο 102.1 για το Φεβρουάριο, σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση 101.4, ενώ ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης για την ίδια περίοδο ανήλθε στο -6.7, βελτιωμένος σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση -8.5. Σε αυτό το πλαίσιο οι FTSE, DAX και CAC ενισχύθηκαν κατά 0.21%, 1.04% και 0.58%, αντίστοιχα.

Εξαίρεση από το γενικότερο κλίμα της Ευρωπαϊκής συνεδρίασης αποτέλεσε η λεωφόρος Αθηνών, οπού η διόρθωση συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα, με κύριο χαρακτηριστικό τις ρευστοποιήσεις θέσεων για την κατοχύρωση των κερδών των προηγούμενων ημερών. Στο κλείσιμο της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 2% στις 904.59 μονάδες, ενώ συναλλακτικός όγκος δεν ξεπέρασε τα 114 εκατ. Ευρώ.

Αρνητικά πρόσημα και στη Wall Street, καθώς η απρόσμενη υποχώρηση του πληθωρισμού κατά 0.1% σε ετήσια βάση και οι αυξημένες αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας, προκάλεσαν ανησυχία στους επενδυτές σχετικά με πιθανή απομάκρυνση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας από τους στόχους που έχει θέσει. Σαν αποτέλεσμα, οι Dow Jones και S&P 500 υποχώρησαν κατά 0.06% και 0.15%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0.42%.

Στην πρωινή συνεδρίαση παραμένουν οι ανάμικτες τάσεις στις Ασιατικές αγορές, με τον Hang Seng στην Κίνα να καταγράφει οριακές απώλειες κατά 0.02%, ενώ στον αντίποδα ο Ιαπωνικός Nikkei ενισχύεται κατά 0.06%, επωφελούμενος από τη νέα διολίσθηση του Γιέν.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ (EUR) ενισχύεται κατά 0.13% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1214), ενώ παραμένει σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με τη Βρετανική Στερλίνα (0.7264) και το Γιέν Ιαπωνίας (133.78).

Στο σημερινό, αρκετά ενδιαφέρον, οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζει η ανακοίνωση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή της Γερμανίας, καθώς και η τελευταία μέτρηση για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν των ΗΠΑ για το τέταρτο τρίμηνο, η ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματιστεί για τις 13:00 και 13:30 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top