Συνεχίζεται το ψαλίδι στο Δημόσιο: Κόβονται επιδόματα, μειώνονται μισθοί

Τι προβλέπει το email Βαρουφάκη για ΕΚΑΣ και επίδομα θέρμανσης

Συνεχίζεται το ψαλίδι στο Δημόσιο: Κόβονται επιδόματα, μειώνονται μισθοί

​Σημαντικές αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει το email με τη λίστα μεταρρυθμίσεων που απέστειλε ο Γ. Βαρουφάκης και εγκρίθηκαν από τους θεσμούς.

Έτσι, στην προσπάθειά της να εξοικονομήσει χρήματα, η κυβέρνηση σχεδιάζει ακόμα και μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, αφού θα κοπούν επιδόματα, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι να εξισωθούν οι μισθοί υπαλλήλων διαφορετικών υπουργείων και υπηρεσιών που έχουν τα ίδια προσόντα και την ίδια αποδοτικότητα.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, με τις νέες αυτές μισθολογικές ρυθμίσεις, η κυβέρνηση επιδιώκει τη σύνδεση των αμοιβών όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητά τους.

Επίσης ένας από τους κύριους στόχους είναι και η… «αποσυμπίεση» της κατανομής των μισθών στα μισθολογικά κλιμάκια, εξέλιξη που όπως τονίζει η εφημερίδα θα σημαίνει πιο ευρεία κλιμάκωση των αμοιβών με πιθανές μειώσεις στα κατώτατα επίπεδα.

Με τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η κυβέρνηση στους δανειστές της, δεσμεύεται ακόμα για σημαντικές περικοπές σε όλες τις πρόσθετες παροχές που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως είναι για παράδειγμα οι υπερωρίες, οι δαπάνες για εκτέλεση υπηρεσίας και για υπηρεσίες εκτός έδρας.

Στο στόχαστρο όμως φαίνεται να μπαίνουν και επιδόματα για τα οποία δεν καταβάλλονταν ασφαλιστικές εισφορές και χορηγούνταν με εισοδηματικά κριτήρια. Ανάμεσα σ’ αυτά είναι το ΕΚΑΣ, τα επιδόματα στήριξης τέκνων, τρίτεκνα και πολύτεκνα επιδόματα του ΟΓΑ, αλλά και το φοιτητικό επίδομα των 1.000 ευρώ, το επίδομα θέρμανσης και το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top