Ανησυχία προκαλεί το Spiegel: Η ΕΚΤ προετοιμάζεται για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη!

Την ώρα που η χώρα μας ετοιμάζεται να διαπραγματευθεί στο Eurogroup

Ανησυχία προκαλεί το Spiegel: Η ΕΚΤ προετοιμάζεται για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη!

​Ανησυχία προκαλεί το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο αναφέρει στον τίτλο του: «Η ΕΚΤ προετοιμάζεται για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη!»

Όλα αυτά την ώρα που η Ελλάδα ετοιμάζεται να διαπραγματευθεί στο Eurogroup τους όρους παράτασης του δανειακού προγράμματος…

Σε κύριο άρθρο του το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» και στην ηλεκτρονική του έκδοση συγκεκριμένα, επικαλούμενο πηγές από τα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Φρανκφούρτη, αναφέρει πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προετοιμάζεται για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ΕΚΤ έχει ήδη ετοιμάσει σενάρια έκτακτης ανάγκης για να εξετάσει τις συνέπειες της εξόδου της χώρας μας από την Νομισματική Ένωση αλλά και το πώς θα μπορούσαν να επηρεαστούν οι υπόλοιπες χώρες.

Όπως αναφέρει το περιοδικό η Ε.Ε και η Ευρωζώνη έχουν δημιουργήσει ένα τοίχος προστασίας της Ευρωζώνης τα τελευταία χρόνια με σκοπό να διαχειριστούν καλύτερα τις όποιες συνέπειες μιας αποχώρησης ενός κράτους μέλους από την Νομι��ματική Ένωση.

Οι ελληνικές αρχές αρνούνται να ακολουθήσουν τις παροτρύνσεις των ευρωπαϊκών νομισματικών αρχών να εισαγάγουν ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων, αναφέρει χαρακτηριστικά το Spiegel.

To δημοσίευμα καταλήγει: «Την Παρασκευή το απόγευμα οι υπουργοί Οικονομικών θα συναντηθούν σε μια ειδική συνεδρίαση σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας. Το τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδας λήγει την επόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια η χώρα απειλείται με χρεοκοπία. Η Ευρωζώνη απορρίπτει μια τεχνική παράταση του δανείου, απαιτώντας από την ελληνική πλευρά δέσμευση για μεταρρυθμίσεις».

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το Reuters αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα!
rthryh.jpg

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top