Μετά τις αντιδράσεις: Μπόνους ΚΑΙ στους συνεπείς φορολογούμενους εξετάζει το ΥΠΟΙΚ!

Βαλαβάνη: Θα αφορά όσους είναι συνεπείς την τελευταία διετία

Μετά τις αντιδράσεις: Μπόνους ΚΑΙ στους συνεπείς φορολογούμενους εξετάζει το ΥΠΟΙΚ!
Μπόνους και στους συνεπείς φορολογούμενους εξετάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών μετά τις αντιδράσεις για χαριστικές ρυθμίσεις στους οφειλέτες, όπως αποκάλυψε η Νάντια Βαλαβάνη στον Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Προσπαθούμε να βάλουμε σε μια τάξη ένα ανορθόλογο σύστημα που έχει καταστρέψει το 1/3 του πληθυσμού τα τελευταία χρόνια. Σε αυτούς που πλήρωσαν κανονικά τις υποχρεώσεις τους το 2012 και 2013 και αυτούς που θα τις εκπληρώσουν κανονικά και για το 2014, δηλαδή στους φορολογούμενους που ήταν συνεπείς τα 2 τελευταία χρόνια, θα δώσουμε κάποιο μπόνους στο τέλος της χρονιάς. Το μπόνους θα αναφέρεται σε αυτά που θα έχουν να πληρώσουν για το 2015» είπε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών.

Η κα Βαλαβάνη υποστήριξε ότι η κατάθεση της ρύθμισης δεν αποτελεί μονομερής ενέργεια καθώς δεν αυξάνει το δημοσιονομικό κόστος, αλλά αντίθετα αντιμετωπίζει τη δημοσιονομική βόμβα του ιδιωτικού χρέους, που αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 76 δισ. ευρώ.

Στόχος, όπως τόνισε η ίδια, είναι με τη νέα ρύθμιση να εισπραχθούν περίπου 9 δισ. ευρώ, καθώς ισχυρίστηκε (επικαλούμενη στοιχεία) ότι το 2014 αυξήθηκε κατά 60% ο αριθμός των φορολογούμενων που σταμάτησαν να καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους σε σχέση με το 2013.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top