Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προετοιμάζεται για Grexit!

«Πρέπει να διαφυλάξουμε τη λειτουργία και τη ρευστότητα των αγορών»

Μέτρα για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ λαμβάνει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

Όπως τόνισε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Φιλαδέλφειας Τσαρλς Πλόσερ, η Fed θα πρέπει να είναι έτοιμη να εγγυηθεί την ομαλή λειτουργία των αγορών και τη ρευστότητα μετά από ένα Grexit.

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε ό,τι είναι επωφελές για να διαφυλάξουμε την λειτουργία και τη ρευστότητα των αγορών» δήλωσε ο Πλόσερ και πρόσθεσε: «Επειδή δεν είναι διόλου προφανές τι θα σήμανε ή δεν θα σήμαινε η έξοδος της Ελλάδας για αυτές τις δύο διαστάσεις, νομίζω ότι είναι δύσκολο να πω τι ακριβώς θα αποφασιζόταν». Σύμφωνα με τον ίδιο, η Fed διαθέτει «άφθονα διαθέσιμα εργαλεία» για την αντιμετώπιση κάθε τέτοιου ενδεχομένου.

Υπενθυμίζεται ότι η Fed είχε ξεκαθαρίσει ��τι προετοιμάζεται για τέτοιες καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης μετά την οικονομική κρίση της περιόδου 2007-2009, όταν το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα των ΗΠΑ είχε προχωρήσει στη λήψη αντισυμβατικών μέτρων νομισματικής πολιτικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top