Νέα ρύθμιση για 100 δόσεις: Μεγάλες εκπτώσεις, μειώσεις στα επιτόκια σε ελάχιστη δόση

Σήμερα αναμένεται να καταθέσει τη ρύθμιση η κυβέρνηση

Γενναίο λίφτινγκ έχει υποστεί η ρύθμιση για τις 100 δόσεις των οφειλετών, η οποία αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή και να ψηφιστεί την επόμενη Τρίτη.

Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει και πλήθος άλλων διατάξεων με τις οποίες θα «παγώνει» η λήψη αναγκαστικών μέτρων για χιλιάδες οφειλέτες, καθώς και μέτρα για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

Η κυβέρνηση προσδοκά στη μαζική ένταξη των οφειλετών καθώς θα μπορούν να εξοφλήσουν σε 100 δόσεις όλες οι οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2014 και έτσι θα έρθει «ζεστό χρήμα».

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, το νομοσχέδιο προβλέπει:

1. « Κούρεμα» προστίμων και προσαυξήσεων: Τα πρόστιμα θα σβήνονται έως και κατά 50%, οι προσαυξήσεις έως και 90% ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων αλλά με ισχυρότερη κλιμάκωση σε σχέση με τα ισχύοντα. Για μικρο-οφειλέτες στα όρια της φτώχειας, σβήνει και κεφάλαιο.

2. Μηνιαία δόση: Το ελάχιστο όριο των 50 ευρώ, μειώνεται στο μισό.

3. Τόκοι: Από το 4,56% σήμερα σε ετήσια βάση, μειώνονται κοντά στο 3%.

4. Αριθμός δόσεων: Οι εκατό δόσεις θα ισχύουν για όλους, ανεξάρτητα από το ύψος της οφειλής.

5. Πλαφόν: Στη ρύθμιση μπορεί να ενταχθεί κάθε οφειλέτης ανεξαρτήτως ύψους χρέους. Το πλαφόν οφειλής 1 εκατ. ευρώ καταργείται.

6. Οφειλές: Εντάσσονται χρέη προς την εφορία τα οποία κατέστησαν ληξιπρόθεσμα έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014 (αντί για 30 Σεπτεμβρίου).

7. Κατασχέσεις: Καθιερώνονται ευνοϊκές διατάξεις για όσους έχουν ήδη υποστεί κατάσχεση και εντάσσονται στη ρύθμιση.

8. Παράταση: Το χρονικό περιθώριο ένταξης στη ρύθμιση επεκτείνεται κατά 1-2 μήνες σε σχέση με τ��ν προθεσμία της 31ης Μαρτίου που ισχύει σήμερα.

9. Ποινικές διώξεις: Παύουν με το νόμο για μικ��ο-οφειλέτες. Το όριο των 5.000 ευρώ συνολικής οφειλής το οποίο ανοίγει σήμερα τις πύλες του αυτοφώρου θα αυξηθεί δραστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top