Bloomberg: Οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται περισσότερα έκτακτα χρήματα

Μεγαλώνει η ανησυχία καθώς αυξάνονται οι εκροές καταθέσεων

Bloomberg: Οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται περισσότερα έκτακτα χρήματα

​Για την "αιμορραγία" που εξελίσσεται τα τελευταία 24ωρα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα γράφει σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, τονίζοντας πως οι τραπεζίτες πιέζουν τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα να ζητήσει επιπλέον έκτακτη βοήθεια καθώς η εκροή καταθέσεων επιταχύνεται.

Στο δημοσίευμά με τίτλο «Οι Ελληνικές Τράπεζες χρειάζονται περισσότερα έκτακτα κεφάλαια» το Bloomberg, το οποίο επικαλείται τρεις πηγές που έχουν γνώση της κατάστασης, αναφέρει πως οι εκροές καταθέσεων αυξήθηκαν μετά το δραματικό τέλος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους ευρωπαίους πιστωτές το βράδυ της Δευτέρας για την επέκταση του προγράμματος χρηματοδότησης.

Μάλιστα όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο, ο Γιάννης Στουρνάρας θα συναντηθεί την Τετάρτη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας καθώς οι ελληνικές τράπεζες εξαντλούν τις τρέχουσες πηγές της έκτακτης χρηματοδότησης.

«Οι τραπεζίτες, ανήμποροι να βρουν επενδυτές για χρηματοδότηση, εξαντλούν τις καταθέσεις εν μέσω της αβεβαιότητας για το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη και την ανησυχία ότι μπορεί να επιβλήθει έλεγχος στα κεφάλαια, προκειμένου να σταματήσουν οι εκροές», γράφει το Blooomberg.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top