Κρούγκμαν(Νομπελίστας Οικονομολόγος): Η Αθήνα πρέπει να καταστραφεί

Δεν αποκλείει Grexit, αφού όπως υποστηρίζει υπάρχει έλλειψη σοφίας στην ευρωζώνη

Κρούγκμαν(Νομπελίστας Οικονομολόγος): Η Αθήνα πρέπει να καταστραφεί

«Η Αθήνα πρέπει να καταστραφεί». Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου που έγραψε στους New York Times ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, σχετικά με τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την διαφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων.

«Οι συνομιλίες της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών κατέρρευσαν με αφορμή το προσχέδιο του Eurogroup το οποίο η ελληνική πλευρά περιέγραψε ως απαράδεκτο», αναφέρει ο Αμερικανός οικονομολόγος .

Όπως λέει ο κ.Κρούγκμαν «δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο κ. Τσίπρας και η παρέα του, να υπογράψουν ένα κείμενο, το οποίο σε κάνει να αναρωτιέσαι τι νομίζουν ότι κάνουν οι υπουργοί του Eurogroup»

«Υποθέτω ότι είναι πιθανό πως είναι απλά ανόητοι - ότι δεν καταλαβαίνουν πως η Ελλάδα του 2015 δεν είναι σαν την Ιρλανδία του 2010 και αυτού του είδο��ς οι εκβιασμοί (bullying) δεν θα έχουν αποτέλεσμα» συνεχίζει

«Εναλλακτικά και ίσως το πιο πιθανό, είναι ότι έχουν αποφασίσει να οδηγήσουν την Ελλάδα στην άκρη (του γκρεμού)», σημειώνει ο Κρούγκμαν. «Από το να της δώσουν περισσότερο χώρο, προτιμούν να τη δουν (την Ελλάδα) να οδηγείται σε χρεοκοπία και πιθανότατα εκτός ευρώ, έτσι ώστε η οικονομική της κατάρρευση να αποτελέσει μάθημα και σε όποιον άλλο σκέφτεται να ζητήσει οικονομική ανακούφιση. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να επιβάλλουν το οικονομικό ισοδύναμο της "Καρχηδόνιας ειρήνης" όπως έκανε η Γαλλία όταν προσπάθησε να επιβληθεί στη Γερμανία μετά το Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο», αναφέρει ο Κρούγκμαν και καταλήγει: «Όπως και να έχει, η έλλειψη σοφίας είναι εκπληκτική και αποκρουστική».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top