Νέες «βόμβες» Ρωμανιά: Η κυβέρνηση χρειάζεται 6 δις για να καταβάλλει 400.000 συντάξεις

Τι θα γίνει με την επιστροφή της 13ης σύνταξης

​Το ότι η κυβέρνηση θα χρειαστεί περίπου 6 δισεκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει να καταβάλλει 400.000 κύριες και επικουρικές συντάξεις, αλλά και εφάπαξ, δήλωσε ο Γιώργος Ρωμανιάς.

Ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, τα είπε αυτά σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, μερικές εβδομάδες μετά τις «βόμβες» που είχε πετάξει λέγοντας πως από τον Μάρτιο θα υπάρχει πρόβλημα με την καταβολή την συντάξεων, κάτι το οποίο είχε τότε διαψευστεί από τον Πάνο Σουρλέτη, και είχε οδηγήσει τον κύριο Ρωμανιά σε αναδίπλω��η.

Και ο «πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση από τις «βόμβες» Ρωμανιά δεν σταματά εδώ, καθώς εκτός από τα 6 δισεκατομμύρια που δεν υπάρχουν και πρέπει να αναζητηθούν, σε δηλώσεις του στο Mega, μίλησε και για την επιστροφή της 13ης σύνταξης, σημειώνοντας πως είναι δέσμευση της κυβέρνησης να δοθεί, και δεν θα το πάρουν πίσω.

Όπως είπε, η επιστροφή του δώρου των Χριστουγέννων, αφορά 1.262.000 συνταξιούχους, με συντάξεις κάτω των 700 ευρώ, τονίζοντας ωστόσο πως ναι μεν το δώρο θα δοθεί, αλλά είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, καθώς γίνεται προσπάθεια μέσα σε αυτά τα 700 ευρώ να μην συνυπολογιστεί το ΕΚΑΣ.

Παράλληλα, σημείωσε πως υπάρχουν συζητήσεις για το αν θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια στην επιστροφή της σύνταξης.

Αν ισχύουν τα παραπάνω πάντως, αυτό σημαίνει πως μειώνεται πολύ περισσότερο ο αριθμός των συνταξιούχων που θα πάρουν την 13η σύνταξη.

Τέλος, ο κύριος Ρωμανιάς προχώρησε και σε μια καταγγελία για το PSI, αποκαλύπτοντας πως όταν αποφασίστηκε το κούρεμα, το PSI, μετρητά που είχαν τα ασφαλιστικά ταμεία, μετατρ��πηκαν σε ένα βράδυ σε ομόλογα και την επόμενη ημέρα κουρεύτηκαν, τονίζοντας πως θα το διασταυρώσει τις επόμενες ημέρες.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top