ΑΥΤΗ είναι η άγνωστη λίστα Λαγκάρντ: Οι 86 λογαριασμοί που έλειπαν από την αρχική

Εντοπίστηκαν ελληνικές καταθέσεις, ύψους 270 εκατ. ευρώ

​Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, καθώς η εφημερίδα Τα Νέα φέρνει σήμερα στο φως 86 επιπλέον ελληνικούς λογαριασμούς, οι οποίοι δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αρχική λίστα, μετά από λεπτομερή επεξεργασία των στοιχείων της HSBC.

Πρόκειται λοιπόν για ελληνικές καταθέσεις συνολικού ύψους 270 εκατ. ευρώ, που δεν είχαν συμπεριληφθεί στη λίστα Λαγκάρντ του 2010 και που έρχονται στο φως μετά από τη μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων τραπεζικών δεδομένων που προέκυψε από τα στοιχεία, τα οποία ��πέκλεψε ο Ερβέ Φαλτσιανί από την HSBC της Γενεύης την περίοδο 2006 – 2007.

lista1.jpg

Συγκεκριμένα, από την εξέταση των στοιχείων αυτών προέκυψαν επιπλέον 86 εγγραφές ελληνικού ενδιαφέροντος, αφού οι 2.062 εγγραφές που ήρθαν στη χώρα μας το 2010, μετά από την επανεπεξεργασία και την εφαρμογή χαλαρότερων παραμέτρων αυξήθηκαν στις 2.148.

Τα άτομα της λίστας, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα, χωρίς τα ονόματα, αλλά με πόλη γέννησης, εθνικότητα και τα ποσά, είτε γεννήθηκαν στην Ελλάδα, είτε ��χουν αποκτήσει την ελληνική εθνικότητα.

lista2_0.jpg

Όπως προέκυψε όμως κατά την αρχική επεξεργασία, τα ονόματά τους εντάχθηκαν από τις γαλλικές αρχές σε λίστες άλλων χωρών, μιας και είχαν δηλώσει στοιχεία επικοινωνίας στο εξωτερικό.

Από την ανάλυση των στοιχείων των 86 αυτών εγγραφών, προκύπτει ότι 8 καταθέτες μοιράζονταν σχεδόν 185 εκατ. δολάρια, ενώ το μεγαλύτερο ποσό στη λίστα φτάνει τα 60 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top