Λαφαζάνης: Θα στηρίξουμε την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Δίνεται δάνειο 30 εκ. ευρώ για να λειτουργήσει και να εξοφλήσει οφειλές

Λαφαζάνης: Θα στηρίξουμε την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης
Σχέδιο διάσωσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης επεξεργάζεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο τόνισε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε κάτω από το μηδέν» και υπογράμμισε πως αν δεν ληφθεί μια απόφαση «θα τελειώσουμε με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και τους τευτλοπαραγωγούς».

Ο ίδιος έκανε λόγο για «σωτήρια παρέμβαση» και πρώτο βήμα «για να μην καταστραφεί ότι υπάρχει» και ανακοίνωσε ότι η ΕΒΖ θα δναειοδοτηθεί με 30 εκ. ευρώ ώστε να αποπληρώσει τις περσινές οφειλές της προς τους τευτλοπαραγωγούς και να εξασφαλίσει κεφάλαια κίνησης για την ίδια τη βιομηχανία, προκειμένου να επανεκκινηθεί η παραγωγική διαδικασία.

Παράλληλα σε δεύτερη φάση, συμπλήρωσε, θα εξετασθεί η περίπτωση απεξάρτησης της ΕΒΖ από τον εκκαθαριστή, θα προχωρήσει η αλλαγή της διοίκησης, η οποία θα έχει νέο προσανατολισμό και θα σχεδιάσει τα επόμενα βήματα.

Ο κ. Λαφαζάνης άφησε αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση και τους χειρισμούς της στο θέμα, τονίζοντας πως «αν η ΕΒΖ είχε άλλη διαχείριση εδώ και χρόνια, δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top