Ουδέτερη για τις ελληνικές τράπεζες παραμένει η Goldman Sachs

Στα 18 δισ. ευρώ τοποθετεί τις εκροές καταθέσεων

​Ουδέτερη στάση απέναντι στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο διατηρεί η Goldman Sachs σε έκθεσή της στην οποία σημειώνει ότι η μεταβλητότητα στις μετοχές του κλάδου αναμένεται να διατηρηθεί βραχυπρόθεσμα και όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές.

Ο οίκος υπογραμμίζει ότι η αναδιάρθρωση των ελληνικών τραπεζών έχει ισχυρά θεμέλια και ότι τα προβλήματα ρευστότητας μπορούν να καλυφθούν από την ΕΚΤ εάν η Ελλάδα συνεχίσει τον διάλογο με τους διεθνείς πιστωτές της και παραμείνει τελικά στην ευρωζώνη.

Εαν εξελιχθούν έτσι τα πράγματα, ο οίκος εκτιμά ότι υπάρχει σημαντικό περιθώριο ανόδου για τους τίτλους, σε αντίθετη περίπτωση , δηλαδή αν η ΕΚΤ γυρίσει την πλάτη στην Ελλάδα ή εάν επιβληθούν περιορισμοί κεφαλαίων, αναμένεται να καταγραφούν νέες πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές.

Υπενθυμίζουμε ότι πάντως χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες στα 65 δισ. ευρώ.

Στα 18 δισ. ευρώ τοποθετεί τις εκροές καταθέσεων

Η Goldman Sachs εκτίμησε επίσης, ότι οι εκροές καταθέσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα το τελευταίο τρίμηνο ανέρχεται στα 18 δις ευρώ.Εκτιμά δε πως οι καταθέσεις θα εξακολουθήσουν να δέχονται πιέσεις για όσο διαρκεί η αβεβαιότητα γύρω από τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – δανειστών.

«Πιστεύουμε ότι η εκροή καταθέσεων παραμένει σε ανησυχητική εξέλιξη. Ενδεχόμενη αποτυχία επίλυσης της τρέχουσας πολιτικής αντιπαράθεσης θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιδείνωση της κατάστασης», αναφέρει σε ανάλυσή τoυ ο οίκος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top