Θέλω να διακόψω την επιχειρηματική μου δραστηριότητα: Τι πρέπει να κάνω;

Αναλυτική εγκύκλιος από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

Θέλω να διακόψω την επιχειρηματική μου δραστηριότητα: Τι πρέπει να κάνω;

​Αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν φυσικά και νομικά πρόσωπα προκειμένου να προχωρήσουν στη διακοπή της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας δίνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Η εγκύκλιος, που υπογράφει ο προϊστάμενος της γενικής διεύθυνσης φορολογικής διοίκησης Γιάννης Μπάκας, εμπεριέχει οδηγίες για πολλές εξειδικευμένες περιπτώσεις.

Για παράδειγμα, αναφέρεται ότι σε περίπτωση θανάτου φυσικού προσώπου που ασκούσε επιχειρηματική δραστηριότητα, η υποβολή της δήλωσης διακοπής από τους κληρονόμους -σε περίπτωση που οι ίδιοι δεν θέλουν να συνεχίσουν τη δραστηριότητα- θα πρέπει να υποβάλλεται μέσα σε 10 ημέρες από την ημερομηνία της λήξης αποποίησης που προβλέπει ο Αστικός Κώδικας.Στην περίπτωση συνέχισης της επιχείρησης, λόγω κληρονομικής διαδοχής από τον / τους κληρονόμο/ους, υποβάλλεται δήλωση διακοπής εντός δέκα (10) ημερών από την ενεργό ανάμειξή τους και όχι πέραν των δέκα (10) ημερών από τη λήξη της προθεσμίας αποποίησης, σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Επίσης, περιγράφει τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί α) σε περίπτωση λύσης μιας κεφαλαιουχικής εταιρείας (ΑΕ, ΕΠΕ και ΙΚΕ) αλλά και β) σε περίπτωση λύσης μιας προσωπικής εταιρείας (ΟΕ, ΕΕ)

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top