Κίνα λίγο πριν το Eurogroup: ΔΕΝ ξέρουμε τίποτα περί οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα!!!

"Αδειάζουν" τον Χουντή και τον Καμμένο

Κίνα λίγο πριν το Eurogroup: ΔΕΝ ξέρουμε τίποτα περί οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα!!!

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανακοίνωσε λίγο πριν το Eurogroup πως δεν έχει γνώση για οποιαδήποτε προσφορά βοήθειας από το Πεκίνο προς την Ελλάδα, σε συνέχεια των δηλώσεων ότι η Κίνα προσφέρει οικονομική στήριξη ακόμα και αν η Αθήνα δεν το έχει ζητήσει.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ν. Χουντής, μιλώντας σε ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό, ανέφερε πως και η Ρωσία έχει προσφερθεί να βοηθήσει την Ελλάδα, ενώ ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος δήλωσε ότι εάν η Αθήνα δεν καταφέρει να συμφωνήσει με την Ευρωζώνη, μπορεί να στραφεί οποιαδήποτε στιγμή αλλού, ενδεχομένως και στην Κίνα.

«Υπήρξαν προτάσεις, προσφορές θα έλεγα, τόσο από την πλευρά της Ρωσίας, πρόσφατη, αμέσως μετά την εκλογή, για οικονομική βοήθεια, όσο και από την πλευρά της Κίνας, όσον αφορά το θέμα της βοήθειας, των επενδυτικών δυνατοτήτων», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Νίκος Χουντής.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, HuaChunying, διευκρίνισε πως «έχει δει τα δημοσιεύματα», αλλά δεν «έχει γνώση» του θέματος»

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top