Άχρηστη βγάζει την τρόικα ο Πιγκάς (της Lazard): «Τα έκαναν όλα λάθος»

"Να γίνει κούρεμα 100 δισ. ευρώ στην Ελλάδα"τονίζει

Άχρηστη βγάζει την τρόικα ο Πιγκάς (της Lazard): «Τα έκαναν όλα λάθος»

​Σκληρή κριτική στην τρόικα ασκεί ο Ματιέ Πιγκάς, επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας Lazard, η οποία συμβουλεύει τη νέα ελληνική κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση του χρέους.

«Πιστεύω πως η τρόικα τα έκανε όλα λάθος. Πιστεύω πως οι πολιτικές που εφαρμόσθηκαν από την τρόικα (ΔΝΤ, ΕΚΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή) είναι εσφαλμένες και έχουν οδηγήσει την Ελλάδα σε έναν τοίχο και μπορεί ακόμη να οδηγήσουν την Ευρώπη σε έναν τοίχο», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Πιγκάς στον ραδιοσταθμό France Inter.

Ο κ.Πιγκάς επανέλαβε επίσης πως μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη και πως το συνολικό χρέος της χώρας θα πρέπει να μειωθεί κατά περίπου 100 δισ. ευρώ ώστε, να υπάρξει μια αποδεκτή αναλογία χρέους προς Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν.

Σημειώνεται πως ο κ.Πιγκάς είχε συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο ξενοδοχείο Baltimore των Παρισίων την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, ενώ κλιμάκιο στελεχών της Lazard έχει «κατασκηνώσει» στον 6ο όροφο του υπουργείου Οικονομικών τις τελευταίες 4 ημέρες, καθώς επεξεργάζεται τις ελληνικές θέσεις εν όψει του Eurogroup αύριο, Τετάρτη.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top