Στον πυρετό του… Eurogroup: Εντατική προετοιμασία για σκληρό μπρα ντε φερ

Ετοιμάζεται η κυβέρνηση για τη μάχη της Τετάρτης

Στον πυρετό του… Eurogroup: Εντατική προετοιμασία για σκληρό μπρα ντε φερ

​Στον… πυρετό του Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, με το οικονομικό επιτελείο να ετοιμάζει τεκμηριωμένες προτάσεις για το ζήτημα του χρέους και τη δημοσιονομική διαχείριση που θα παρουσιάσει στους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά και στην επικεφαλής του ΔΝΤ, Κ. Λαγκάρντ.

Όπως επανέλαβε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων, κύρια επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι μια «συμφωνία – γέφυρα», ώστε να μπορέσει να διαπραγματευτεί με μεγαλύτερη άνεση χρόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προετοιμασία των ελληνικών προτάσεων συμμετέχει και κλιμάκιο της Lazard, το οποίο βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γ. Χουλιαράκη.

Στην Αθήνα άλλωστε όπως έχει γράψει και το star.gr βρέθηκε ο επικεφαλής του EuroWorking Group Τ. Βίζερ και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα, Ντέκλαν Κοστέλο, ώστε να βοηθήσουν στην καλύτερη προετοιμασία της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, οι δύο άνδρες συνομίλησαν χθες βράδυ με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη και αποχώρησαν από την Αθήνα.

Μάλιστα έγινε προσπάθεια να κρατηθεί μυστική η άφιξή του στην ελληνική πρωτεύουσα, ενώ επισημαίνεται ότι ο κ. Κοστέλο ήρθε ως επικεφαλής της διαπραγμάτευσης εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνεται στο Eurogroup της Τετάρτης είναι και το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες στην Αθήνα βρίσκεται από την Κυριακή και ο Αμερικανός καθηγητής, Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, γιος ενός εκ των κορυφαίων Αμερικαν��ν κεϊνσιανών οικονομολόγων, του Τζον Κένεθ Γκαλμπρέιθ, ο οποίος είναι στενός φίλος του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη.

Πάντως, μετά από την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων του Α. Τσίπρα στη Βουλή, ο Γ. Βαρουφάκης πέταξε την μπάλα στην πλευρά των εταίρων, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα δεν μπλοφάρει, ενώ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε με εμφαντικό τρόπο ότι δεσμεύεται να τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και ότι το κόμμα του θα μείνει στην ιστορία ως το πρώτο που το έπραξε.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top