Mε υποβάθμιση προειδοποιεί την Ελλάδα ο Moody’s!

Νέο «καμπανάκι» λίγες ώρες μετά την υποβάθμιση από την Standard & Poor's

Mε υποβάθμιση προειδοποιεί την Ελλάδα ο Moody’s!

​Για «μεγάλη αβεβαιότητα» στις συνομιλίες της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές της κάνει λόγο ο οίκος Moody’s και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο υποβάθμισης της οικονομίας μας, λίγες ώρες μετά την υποβάθμιση από την Standard & Poor's!

Όπως ανακοίνωσε ο οίκος αξιολόγησης, που τον περασμένο Αύγουστο είχε αυξήσει την βαθμολόγια της ελληνικής οικονομίας κατά δύο βαθμίδες λόγω της βελτίωσης της δημοσιονομικής κατάστασης, η χώρα μας τοποθετείται τώρα «υπό αναθεώρηση για υποβάθμιση… Ο κύριος λόγος είναι ο υψηλός βαθμός αβεβαιότητας για την έκβαση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές της».

Ο Moody’s επισημαίνει πως το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδος και πιστωτών θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες για την ικανότητα της χώρα να ανταποκριθεί στις ανάγκες χρηματοδότησης και ρευστότητας. Επίσης, για την αναθεώρηση της αξιολόγησης, θα ληφθεί υπόψιν η ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εξασφαλίσει την μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση της μέσω μιας επέκτασης ή τροποποίησης του τρέχοντος προγράμματος στήριξης, εξέλιξη που πιθανότατα να επιτρέψει και στις ελληνικές τράπεζες να διατηρήσουν την πρόσβασή τους στις πράξεις χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ωστόσο, ο οίκος σημειώνει ότι ακόμη και αν επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους επίσημους πιστωτές της, θα αξιολογηθούν οι πιθανές επιπτώσεις των συμφωνιών, καθώς και τυχόν επακόλουθες αλλαγές στη δημοσιονομική και οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφίγγουν οι πιέσεις ενόψει Eurogroup – διορία έως τις 16 Φεβρουαρίου στην κυβέρνηση

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top