Καθησυχαστικός ο Στουρνάρας: Η ρευστότητα και οι καταθέσεις στην Ελλάδα είναι απολύτως ασφαλείς

Δεν έχουν πρόβλημα οι ελληνικές τράπεζες είπε μετά την απόφαση της ΕΚΤ

Καθησυχαστικός ο Στουρνάρας: Η ρευστότητα και οι καταθέσεις στην Ελλάδα είναι απολύτως ασφαλείς

​Καθησυχαστικός εμφανίστηκε o διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), να σταματήσει να δέχεται ως ενέχυρα ελληνικά ομόλογα.

Αμέσως μετά την έκτακτη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη ο κ.Στουρνάρας διαβεβαίωσε ότι η ρευστότητα και οι καταθέσεις στην Ελλάδα είναι απολύτως ασφαλείς.

Όπως είπε ο κ.Στουρνάρας έγινε μία γενική συζήτηση για την οικονομία και ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα για τις ελληνικές τράπεζες».

Αναφερόμενος στην απόφαση της ΕΚΤ για τον δανεισμό των τραπεζών μέσω του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (ELA), o Διοικητής της ΤτΕ τόνισε ότι αυτό έγινε ξαναγίνει στο παρελθόν και πως εφόσον υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές, τότε η Ελλάδα θα επιστρέψει στο προηγούμενο καθεστώς, δηλαδή στον δανεισμό από την ΕΚΤ.

Σε ερώτηση για τις εκροές καταθέσεων των τελευταίων ημερών, ο κ.Στουρνάρας είπε ότι είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδας.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top