ΚΡΑΧ στο ελληνικό χρηματιστήριο – Στα ύψη τα spreads

Πανικός στις αγορές μετά από την απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα

ΚΡΑΧ στο ελληνικό χρηματιστήριο – Στα ύψη τα spreads

Μπορεί τόσο ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, όσο και το υπουργείο Οικονομικών να διαβεβαίωναν ότι η χθεσινοβραδινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, να μην δέχεται πλέον ως ενέχυρο τα ελληνικά ομόλογα, δεν αποτελεί απειλή για την ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, παρ’ όλ’ αυτά οι αγορές δεν φαίνεται να πείστηκαν με τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Στις 10:57, ο Γενικός Δείκτης έκανε βουτιά στις 799,53 μονάδες, καταγράφοντας πτώση -5,72% και τον τζίρο να ανέρχεται στα 26,53 εκατ. ευρώ.

Ενδεικτικό είναι ότι στις 10:41 ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε πτώση -8,51%, ενώ ισχυρές πιέσεις δέχεται ο τραπεζικός κλάδος με τον τραπεζικό δείκτη να σημειώνει απώλειες έως και -22%.

Την ίδια ώρα, στα ύψη έχουν φτάσει και πάλι τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας, τα οποία ξεπέρασαν το όριο του 10% κατά το άνοιγμα της αγοράς ομολόγων στην ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 09:00 το επιτόκιο διαμορφωνόταν στο 10,051% έναντι 9,678 χθες στο κλείσιμο της αγοράς ομολόγων, ενώ στις 10:49 η απόδοση εκτοξεύτηκε στο 11,08%.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top