Άδεια για έκδοση εντόκων γραμμάτιων 10 δισ. ευρώ ζητά η κυβέρνηση

Στόχος η διασφάλιση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας μέχρι τη συμφωνία

Αίτημα για έκδοση νέων εντόκων γραμματίων ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα «σπάει» το ετήσιο όριο των 15 δισ. που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα, έχει υποβάλλει η νέα ελληνική κυβέρνηση.

Στόχος της Αθήνας είναι να διασφαλίσει την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας κατά τη διάρκεια της «συμφωνίας-γέφυρας» που επιδιώκει με τους ευρωπαίους εταίρους, και ωσότου να καταλήξει σε τελικό συμβιβασμό με τους πιστωτές για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης.

Το αίτημα υπεβλήθη από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη κατά τις συναντήσεις που είχε στο Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν, και τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

Πάντως, οι Ευρωπαίοι για την ώρα εμφανίζονται διστακτικοί απέναντι στην πρόταση της Αθήνας, με δεδομένο ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει συστήσει στις ελληνικές τράπεζες –κύριους αγοραστές των ελληνικών τίτλων– να μην επενδύσουν εκ νέου σε έντοκα γραμμάτια, στο πλαίσιο της προσεκτικής διαχείρισης της ρευστότητάς τους.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top