Handelsblatt: Φεύγει από την τρόικα η ΕΚΤ;

«Και το ΔΝΤ θα αποχωρήσει αργά ή γρήγορα, αφήνοντας μόνη την Κομισιόν»

Handelsblatt: Φεύγει από την τρόικα η ΕΚΤ;
«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την τρόικα των διεθνών δανειστών που επιβλέπει το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας» αναφέρει η Handelsblatt σε σημερινό της δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, οι σκέψεις αυτές στην ΕΚΤ αντανακλούν ανησυχίες για συγκρούσεις συμφερόντων με βάση το πρόγραμμα που παρουσίασε τον προηγούμενο μήνα για αγορά κρατικών ομολόγων.

«Η ΕΚΤ θα επωφεληθεί της ευκαιρίας για να εξέλθει» σημείωσε ανώνυμη γερμανική κυβερνητική πηγή στην Handelsblatt, η οποία τονίζει ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να συνεργαστεί με την τρόικα.
ggtrr.jpg
Παράλληλα, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει -χωρίς να επικαλείται πηγή- ότι και το ΔΝΤ αργά ή γρήγορα θα αποχωρήσει από την τρόικα, αφήνοντας μόνη της την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Handelsblatt, η οποία προ ημερών είχε αναφέρει ότι και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θέλει τη «διάλυση» της τρόικας (με τον ίδιο ωστόσο να διαψεύδει), τονίζει ότι ο Γιούνκερ πιστεύει ότι η τρόικα δεν έχει λαμπρό μέλλον και εξετάζει ιδέες για ένα όργανο με περισσότερους δημοκρατικούς ελέγχους.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top