Την στήριξή της Βρετανίας σε οικονομικά θέματα επανέλαβε στον Γ. Βαρουφάκη ο Τ. Όσμπορν

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση των δύο υπουργών στο Λονδίνο

Την στήριξή της Βρετανίας σε οικονομικά θέματα επανέλαβε στον Γ. Βαρουφάκη ο Τ. Όσμπορν

​Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη με τον Βρετανό ομόλογό του, Τζορτζ Όσμπορν, χωρίς όμως να γίνουν δηλώσεις μετά την ολοκλήρωσή της, ύστερα από επιθυμία της βρετανικής πλευράς.

Ο κ. Βαρουφάκης έφτασε στο νούμερο 11 της Ντάουνινγκ Στριτ γύρω στις 11:00, όπου και τον υποδέχθηκε ο κ. Όσμπορν.

Μάλιστα πριν από τη συνάντηση, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι καλωσορίζει την ευκαιρία να μιλήσει με τον Έλληνα ομόλογό του για την σταθερότητα της οικονομίας, την ευρωζώνη και την αναζήτηση των τρόπων με τους οποίους θα τονωθεί η ανάπτυξη στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο χώρες αναζητούν συμμάχους, καθώς αφενός η Βρετανία θέλει να αναπτύξει μια πιο χαλαρή σχέση με τις Βρυξέλλες, και αφετέρου η Ελλάδα θέλει να αλλάξει τους όρους του μνημονίου σε σχέση με το χρέος.

Η Βρετανία φαίνεται να έχει αλλάξει στάση απέναντι στην Ελλάδα ως προς το θετικότερο, μιας και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε σχολιάσει αρνητικά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ενισχύσει την αβεβαιότητα στην Ευρώπη. Σε τηλεφωνική επικοινωνία όμως που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρεί, προσφέρθηκε να βοηθήσει την Ελλάδα σε οικονομικά θέματα και θέματα φοροδιαφυγής.

Αυτά επανέλαβε στον κ. Βαρουφάκη και ο κ. Όσμπορν, ενώ αναμένεται μια κοινή ανακοίνωση από τα γραφεία των δύο υπουργών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top