Γ. Σταθάκης: «Προτεραιότητα η νομοθετική ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια»

"Θα ανακληθεί το μέτρο για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές"

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η νομοθετική ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων, o υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης. Ο ίδιος αναφέρει επίσης πως θα ανακληθεί το μέτρο για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
«Αποσκοπούμε σε μια ριζική ανακούφιση των οφειλετών και μια συνολική διευθέτηση των ιδιωτικών χρεών, με ισχυρά κοινωνικά κριτήρια» λέει ο κ. Σταθάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα επιβληθεί «σεισάχθεια». και προσθέτει ότι «στο επίκεντρο θα είναι τα νοικοκυριά που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας».
«Εάν θέλουμε να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη, τότε η διεύρυνση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είναι καθοριστικής σημασίας. Πρέπει ωστόσο, να αλλάξει ο προσανατολισμός του και να επικεντρωθεί σε μικρού και μεσαίου μεγέθους έργα υποδομών, ικανά να δημιουργήσουν οικονομίες κλίμακας, καθώς επίσης και στη στήριξη της εξαγωγικής δραστηριότητας» υπογραμμίζει ο ίδιος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top