Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων 625 εκατ. ευρώ στις 4 Φεβρουαρίου

Τι διευκρινίζει η ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους

Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, ποσού 625 εκατ. ευρώ, θα πραγματοποιήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) σε λίγες μέρες

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού «την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 625 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 7 Αυγούστου 2015».

Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015.

Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Ηλεκτρονική Δευτερογενής Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ), σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα της μίας εργάσιμης ημέρας μετά το τέλος αυτής, και μέχρι τις 12.00 μ.μ. Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παρ��πάνω δύο περιπτώσεις.

Για τα έντοκα γραμμάτια δεν θα δοθεί καμία προμήθεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top