Ρώσος ΥΠΟΙΚ: Αν η Ελλάδα ζητήσει οικονομική βοήθεια, θα το εξετάσουμε σοβαρά

Οι κυρώσεις είχαν αρνητική επίδραση στη Ρωσία

Την πρόθεση της Ρωσίας να εξετάσει σοβαρά ένα ελληνικό αίτημα για παροχή οικονομικής βοήθειας, εάν αυτό υποβληθεί, εξέφρασε ο Αντόν Σιλουάνοφ.

«Μπορούμε να φανταστούμε οποιαδήποτε κατάσταση. Εάν ένα τέτοια αίτημα υποβληθεί στη ρωσική κυβέρνηση, θα το εξετάσουμε σίγουρα, αλλά θα λάβουμε υπόψιν όλους τους παράγοντες των διμερών μας σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας, επομένως αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω. Αν υποβληθεί θα την εξετάσουμε» σημείωσε ο Αντόν Σιλουάνοφ στο CNBC.

Το αμερικανικό δίκτυο συνδέει τις δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΟΙΚ με το γεγονός ότι η νέα «αριστερή κυβέρνηση» της Ελλάδας αποστασιοποιήθηκε από τις προθέσεις των υπόλοιπων Ευρωπαίων για αύξηση των κυρώσεων.

Ο Σιλουάνοφ, πάντως, δήλωσε στο CNBC ότι οι κυρώσεις είχαν μια αρνητική επίδραση στη Ρωσία αλλά πρόσθεσε πως η χώρα του έχει προσαρμοστεί και πως το ρούβλι αποδυναμώθηκε αλλά «η ζωή στη Ρωσία συνεχίζεται».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top