Ξ��κάθαρο ΟΧΙ της ΕΚΤ στην πρόταση Βαρουφάκη για ομόλογο αέναου διάρκειας

"Έλληνες συνεχίστε να τηρείτε τους κανόνες του παιχνιδιού"

Παρότρυνση στην Ελλάδα να συνεχίσει να τηρεί τους κανόνες του παιχνιδιού απηύθυνε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Σύμφωνα με τον Κερέ, θα πρέπει και η Ευρώπη να δεχθεί τη δημοκρατική αλλαγή στην Αθήνα, ακόμη και αν στηρίζεται σε πολιτικές που είναι διαφορετικές από αυτές που υπήρχαν πριν.

Σε ερώτηση σχετική με την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους της Αθήνας το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ ξεκαθάρισε πως όσον αφορά στα κρατικά ομόλογα που αγοράσθηκαν από την ΕΚΤ, στο πλαίσιο του προγράμματος για τις αγορές τίτλων που ξεκίνησε το 2010 (SMP), δεν υπάρχει η δυνατότητα ούτε καν παράτασης των προθεσμιών λήξης, καθώς κάτι τέτοιο θα συνεπαγόταν νομισματική χρηματοδότηση προς τη χώρα κάτι που απαγορεύεται από τ��ς Συνθήκες.

«Όσον αφορά στα δάνεια που χορηγήθηκαν στην Αθήνα από τις ευρωπαϊκές χώρες, για αυτό δεν μπορούμε να αποφασίσουμε εμείς», τόνισε.

Η αναφορά του Κερέ απαντά σε δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος έχει προτείνει δημοσίως τα ομόλογα 27 δισ. ευρώ που κατέχει η ΕΚΤ από το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων SMP να αντικατασταθούν από perpetual bond (ομόλογο αέναου διάρκειας) με πολύ μικρό επιτόκιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top