Διαβάστε στο STAR.GR: Ανησυχία στις τράπεζες για τις εξελίξεις

Ν. Χατζηνικολάου: «Επιβαρύνεται η θέση τους, ιδίως στη ρευστότητα»

Διαβάστε στο STAR.GR: Ανησυχία στις τράπεζες για τις εξελίξεις

«Η κυβέρνηση θα δεχθεί πολύ μεγάλη πίεση από το εξωτερικό τις επόμενες μέρες ενώ δέχεται ήδη μεγάλη πίεση από το εσωτερικό» τόνισε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο σχόλιο του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

O εκδότης της Real News και σχολιαστής του δελτίου του STAR συνομίλησε -όπως εξήγησε- με ηγετικά στελέχη του τραπεζικού τομέα τα οποία του μετέφεραν τη μεγάλη ανησυχία που υπάρχει στις τράπεζες για τις εξελίξεις.

«Η σημερινή μεγάλη πτώση του Χρηματιστηρίου δημιουργεί πρόβλημα στις τράπεζες καθώς μερικές από τις αξίες που έχουν είναι μετοχές. Έτσι επιβαρύνει τη δύσκολη θέση τους, ιδίως σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα το επόμενο διάστημα» πρόσθεσε ο κ. Χατζηνικολάου.

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, «υπάρχει ανησυχία, υπάρχει πίεση να τελειώνει γρήγορα η όποια διαπραγμάτευση, να υπάρξει ��ρήγορα ένα αποτέλεσμα ώστε να μην πάρει χαρακτήρα χιονοστιβάδας η εικόνα που εμφανίστηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο και τα spread».

«Πυροσβεστικός » εμφανίστηκε πάντως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος δήλωσε για το θέμα μετά τη σύσκεψη το Μέγαρο Μαξίμου: «Είχαμε πολλά "κραχ" και στην κοινωνία και στο χρηματιστήριο τα τελευταία χρόνια. Όσον αφορά το σημερινό, σε κάθε πολιτική ή κυβερνητική αλλαγή υπάρχει ένα κλίμα αναταράξεων αλλά θέλω να πω ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι η εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών και η άνοδος της μετοχικής τους αξίας».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top