«Μαύρη» τρύπα 1,4 δισ. ευρώ στα έσοδα το 2014

Απαισιόδοξα τα μηνύματα και για τον Ιανουάριο του 2015

«Μαύρη» τρύπα 1,4 δισ. ευρώ στα έσοδα το 2014
«Μαύρη τρύπα» ύψους 1,38 δισ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα εμφανίζει ο προϋπολογισμός του 2014, η οποία μάλιστα διευρύνεται κατά τον πρώτο μήνα του 2015.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το απερχόμενο οικονομικό επιτελείο, το πρωτογενές πλεόνασμα ανήλθε το προηγούμενο έτος σε 1,87 δισ. ευρώ έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 4,93 δισ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή προφανώς θα ανησυχήσει το νέο οικονομικό επιτελείο, το οποίο θα πρέπει άμεσα να αναστρέψει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες.
Ήδη, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαμηνύσει ότι πρέπει να πληρωθούν όλοι οι τρέχοντες φόροι όπως για παράδειγμα οι δύο τελευταίες δόσεις του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και ο ΦΠΑ του τελευταίου τριμήνου του 2014, ενώ στον σχεδιασμό της νέας κυβέρνησης είναι η περαιτέρω θωράκιση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, κυρίως των ελεγκτικών μηχανισμών.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες, το σύνολο των φορολογικών εσόδων διαμορφώθηκε σε 44,24 δισ. ευρώ μειωμένα κατά 1,384 δισ. ευρώ ή κατά 3,0% έναντι του στόχου.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top