Β. Σόιμπλε: «Για τα δεινά της Ελλάδας φταίνε οι πολιτικές ελίτ της χώρας»

«Χάσιμο χρόνου κάθε απόπειρα επαναδιαπραγμάτευσης των συμφωνιών»

Β. Σόιμπλε: «Για τα δεινά της Ελλάδας φταίνε οι πολιτικές ελίτ της χώρας»

​Τις πολιτικές ελίτ της Ελλάδας, κατονόμασε ως υπεύθυνες για τα δεινά της χώρας, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως είπε, χαρακτηριστικά πρέπει να λυθούν τα προβλήματα της Ελλάδας, διότι ο ελληνικός λαός υποφέρει περισσότερο από τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, τονίζοντας ότι αυτό συμβαίνει όχι εξαιτίας των αποφάσεων των Βρυξελλών, αλλά εξαιτίας των αποτυχιών των πολιτικών ελίτ στην Ελλάδα επί πολλές δεκαετίες.

Ο κ. Σόιμπλε χαρακτήρισε επίσης χαμένο χρόνο οποιαδήποτε προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης των συμφωνιών, ενώ σχολίασε και τον νέο κυβερνητικό σχηματισμό.

«Κάθεται πολύ κοντά ο ένας στον άλλο. Αυτό είναι πολύ ωραίο και αξιοπαρατήρητο», είπε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε επίσης ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι άλλοι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, έχουν προσφέρει μεγάλη βοήθεια στην Ελλάδα, επεσήμανε όμως ότι εκείνη δεν αξιοποίησε όπως έπρεπε τη βοήθεια που της δόθηκε.

Προειδοποίησε επίσης ότι η χώρα έχει μπροστά της έναν δύσκολο δρόμο, διευκρίνισε όμως ότι έχει μπει σε σωστή τροχιά, ενώ ανα��ερόμενος στις αποφάσεις της ΕΚΤ για την Ελλάδα, τόνισε ότι είναι απολύτως εναρμονισμένες με την εντολή που έχει η τράπεζα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top