Ντάισελμπλουμ πριν το Eurogroup: «Ζητήστε παράταση και θα τη δώσουμε»

Απέκλεισε κούρεμα - «Οι συμφωνίες και οι κανόνες πρέπει να γίνονται σεβαστοί»

Ντάισελμπλουμ πριν το Eurogroup: «Ζητήστε παράταση και θα τη δώσουμε»

«Ένα από τα πρώτα σημεία συζήτησης μεταξύ του Εurogroup και των νέων ελληνικών αρχών, θα είναι η συζήτηση για μια πιθανή παράταση του προγράμματος, βεβαίως όμως θα πρέπει να το συζητήσει η ελληνική κυβέρνηση».

Αυτό δήλωσε προσερχόμενος στο κτίριο του Συμβουλίου ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σε σχέση με το χρέος, ο πρόεδρος του Εurogroup επεσήμανε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για κούρεμα, και ότι «προϋπόθεση για να ξαναδούμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι η ολοκλήρωση του 5ου ελέγχου, ο οποίος ακόμα εκκρεμεί».

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Δεν υπάρχει υποστήριξη για διαγραφή του χρέους, έχουμε κάνει ήδη πολλά για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, δεν είναι θέμα επείγον. Προσδοκούμε να συζητήσουμε με την ελληνική κυβέρνηση μόλις αναλάβει επίσημα».

Επεσήμανε ωστόσο ότι «η συμμετοχή στο Εurogroup προϋποθέτει ότι οι συμφωνίες και οι κανόνες πρέπει να γίνονται σεβαστοί».

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για την «μεγάλη και καθαρή, νίκη» όπως είπε και ευχήθηκε «καλή επιτυχία στις νέες τους θέσεις».

Παρομοίως και ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν εξήγησε ότι η Κομισιόν περιμένει το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης για να αρχίσει τις συνομιλίες και τη συνεργασία μαζί της.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top