Λιγότερος ΕΝΦΙΑ για 54.000 ιδιοκτήτες!

Κερδίζουν εκπτώσεις με τις τροποιητικές δηλώσεις που υπέβαλαν

Τον μισό ή ακόμα και ολόκληρο τον ΕΝΦΙΑ γλιτώνουν 54.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι μετά τις εμπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις του Ε9 που υπέβαλαν κερδίζουν εκπτώσεις και απαλλαγές καθώς πλέον καλύπτουν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που έχουν τεθεί.

Τα νέα εκκαθαριστικά αναρτήθηκαν χθες το βράδυ στο Taxisnet και αφορούν όσους εμπρόθεσμα, έως τις 30 Δεκεμβρίου υπέβαλαν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 διορθώνοντας την εικόνα της περιουσιακής τους κατάστασης.

Όσοι μετά τις διορθώσεις καλύπτουν τις προϋποθέσεις έκπτωσης ή απαλλαγής από το φόρο, θα το διαπιστώσουν στα νέα εκκαθαριστικά. Δυσάρεστη έκπληξη περιμένει, όμως, περίπου 3.000 φορολογούμενους, οι οποίοι μετά τις διορθώσεις στο Ε9 του 2014 έχασαν τις αρχικές εκπτώσεις που είχαν κερδίσει.

Οι αλλαγές στα εισοδήματα του 2013, στην επιφάνεια των κτισμάτων τους ή στην αξία της ακίνητης περιουσίας τους καθώς και ο έλεγχος των δικαιολογητικών αναπηρίας άνω του 80% τους οδηγούν σε απώλεια εκπτώσεων και απαλλαγών και τώρα θα διαπιστώσουν ότι θα πρέπει να πληρώσουν την οφειλή σε δύο δόσεις έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Εναλλακτικά, βέβαια, έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν την οφειλή τους στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top