Οι καταθέσεις γίνονται… ακίνητα: Αναζητούν «ασφαλή» καταφύγια οι Έλληνες!

Αυξημένη κινητικότητα στην αγορά λόγω αβεβαιότητας

Οι καταθέσεις γίνονται… ακίνητα: Αναζητούν «ασφαλή» καταφύγια οι Έλληνες!
Σε πλήρη σύγχυση, υπό το φόβο μιας οικονομικής αναταραχής, βρίσκονται οι Έλληνες σχετικά με τα λεφτά που έχουν στις τράπεζες.

Παρά το γεγονός ότι όλα τα κόμματα δεσμεύονται για την προστασία των καταθέσεων, οι μικροαποταμιευτές -κατά κύριο λόγο- αναζητούν πιο ασφαλή καταφύγια.

«Είναι σαν να ξαναζούμε το 2011-2012, όπου έγιναν αρκετές αγοραπωλησίες ακινήτων από αποταμιευτές που δεν ήθελαν να βγάλουν τα λεφτά τους στ�� εξωτερικό αλλά και φοβούνταν να τα κρατήσουν στις τράπεζες αφού το Grexit τότε ήταν πιο ισχυρό από σήμερα» τονίζει ιδιοκτήτης μεγάλου μεσιτικού γραφείου που δέχεται αρκετές προτάσεις από υποψήφιους αγοραστές οι οποίοι ψάχνουν σπίτια ή οικόπεδα για να επενδύσουν.

Σύμφωνα με ειδικούς της κτηματαγοράς, από τις αρχές Δεκεμβρίου έχει αυξηθεί η κινητικότητα στην αγορά, έχουν γίνει ορισμένα συμβόλαια ενώ υπάρχουν κι άλλα έτοιμα και εκτιμάται ότι θα κλείσουν πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Μάλιστα, η προεκλογική ζήτηση κρίνεται δικαιολογημένη αφού πολλοί αποταμιευτές βλέπουν ότι υπάρχουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες και πιστεύουν ότι με αγορά ενός ακινήτου και τα χρήματά τους θα διασφαλίσουν και θα έχουν στο μέλλον υπεραξίες.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top