Της αναλήψεως: περίπου 60 εκατομμύρια «σηκώνονται» κάθε μέρα!

Ανησυχία μετά και το αίτημα για «ενέσεις» ρευστότητας

Της αναλήψεως: περίπου 60 εκατομμύρια «σηκώνονται» κάθε μέρα!

​Ανησυχία προκαλούν στις Βρυξέλλες η πολιτική αβεβαιότητα των ημερών, αλλά και οι αναλήψεις ποσών που είναι αποταμιευμένα στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης, φθάνουν τα περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα!

Οι αναλήψεις αποταμιευμένων χρημάτων ήταν ανάμεσα στους λόγους που δύο ελληνικές τράπεζες ζήτησαν από την Τράπεζα της Ελλάδος κατεπείγουσα χορήγηση ρευστότητας, περίπου έναν χρόνο αφότου είχαν πάψει να εξαρτώνται από αυτήν.

Μετά την αξιολόγηση της ποιότητας στοιχείων ενεργητικού (Asset Quality Review, AQR) και τους ελέγχους αντοχής των τραπεζών πέρυσι, τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα είχε κριθεί ότι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είχαν εκφράσει την πρόθεση να αξιοποιηθούν χρήματα από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για την πιστωτική γραμμή ECCL, αφήνοντας στο Ταμείο διαθέσιμα περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

«Φαίνεται τώρα ότι είναι πιο συνετό να διατηρηθούν περισσότερα χρήματα στο Ταμείο», δήλωσε αξιωματούχος της Ευρωζώνης, ενώ εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Οι απαντήσεις στο STAR.GR: Γιατί χρειάστηκαν ενέσεις ρευστότητας δύο τράπεζες;

- Στο τραπέζι παράταση του ελληνικού προγράμματος έως και 6 μήνες!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top