«Βόμβα» από το Spiegel : H EKT σκέφτεται να μην αγοράσει ξανά ελληνικά ομόλογα!

Τι θα σημαίνει αυτή η εισήγηση και πως μπορεί να αλλάξει

«Βόμβα» από το Spiegel : H EKT σκέφτεται να μην αγοράσει ξανά ελληνικά ομ��λογα!

«Βόμβα» από το Spiegel για την ελληνική οικονομία που θυμίζει τις ημέρες του 2011, με αναφορά σε δημοσίευμα σε σχέδιο της ΕΚΤ να «αποκλείσει» τα ελληνικά ομόλογα και να μην προβεί ξανά σε αγορά τους, καθώς φέρεται να μην τα θεωρεί «αξιόχρεα»!

Εάν επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα, πέραν των μεγάλων πιστωτικών προβλημάτων που θα προκαλέσει στη χώρα μας, θα σημαίνει και το παράδοξο η Ελλάδα να συμμετέχει σε μία κεντρική τράπεζα που έχει αποκλείσει τα ομόλογά της σαν «σκουπίδια»! Κι αυτό γιατί οι επιτελείς της ΕΚΤ εξετάζουν να επιτρέψουν στις κατά τόπους εθνικές τράπεζες την αγορά ομολόγων μόνο της χώρας τους, με την αιτιολογία ότι δεν πρέπει να υπάρξουν συνέπειες από τα «τοξικά ομόλογα » μιας χώρας, εάν αγορασθούν από άλλη.

Υψηλόβαθμη πάντως κυβερνητική πηγή με την οποία επικοινώνησε το star.gr, διευκρίνιζε ότι με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, καθώς δεν υπάρχει ακόμα επίσημη τοποθέτηση, πρόκειται για εισήγηση ακόμα και όχι απόφαση της ΕΚΤ, με την όποια απόφαση να ανακοινώνεται την επόμενη Πέμπτη. Αντίστοιχη πληροφόρηση φέρεται να υπάρχει και από πηγές της ΕΚΤ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top