ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: πώς να ανανεώσεις την κάρτα ανεργίας από το σπίτι σου!

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες θέτει σε εφαρμογή ο ΟΑΕΔ

ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: πώς να ανανεώσεις την κάρτα ανεργίας από το σπίτι σου!

Με ένα «κλικ» και χωρίς να ξεροσταλιάζουν στις ουρές θα μπορούν πλέον οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας και να παίρνουν βεβαιώσεις!

Μέσα από την ιστοσελίδα του Οργανισμού, οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών (πλην της τακτικής επιδότησης ανεργίας, του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων και του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων) έχουν την δυνατότητα, με τη χρήση των απαραίτητων κωδικών, να έχουν πρόσβαση, γρήγορα και εύκολα, στις νέες υπηρεσίες, κάνοντας «κλικ» στο πεδίο «e-Υπηρεσίες».

Αναλυτικά:

- οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι μπορούν να ανανεώνουν τα δελτία ανεργίας (μέσα σε χρονικό διάστημα 5 ημερών πριν ή 5 ημερών μετά την ημερομηνία υποχρεωτικής ανανέωσης τους).

- οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών του ΟΑΕΔ μπορούν να υποβάλουν διαδικτυακά τις αιτήσεις τους για τη λήψη των σχετικών παροχών.

- όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι μπορούν να αντλούν άμεσα τις βεβαιώσεις ανεργίας.

Μέχρι την 31η Μαρτίου 2015, οι άνεργοι μη επιδοτούμενοι και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών του ΟΑΕΔ μπορούν να ανανεώνουν τα δελτία ανεργίας τους και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους με δύο τρόπους: είτε μέσω της νέας ηλεκτρονικής διαδικασίας είτε με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στα αρμόδια ΚΠΑ2 του Οργανισμού. Από την 1η Απριλίου 2015 και μετά, οι διαδικασίες αυτές θα γίνονται αποκλειστικά μέσα από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top