Επιμένει ο Ντράγκι στην αναγκαιότητα της νομισματικής χαλάρωσης για σταθερότητα των τιμών

Υπέρ μιας επεκτατικής νομισματικής πολιτικής με στόχο την ανάπτυξη

​Την ώρα που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφασίζει για το σχέδιο του Μάριο Ντράγκι σχετικά με την αγορά ομολόγων, ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Zeit επιμένει ότι η νομισματική χαλάρωση είναι απαραίτητη για τη σταθερότητα των τιμών στην ευρωζώνη.

Όπως αναφέρει το Reuters, στην συνέντευξη αυτή ο Μάριο Ντράγκι τονίζει ότι για να επιτευχθεί ο μεσοπρόθεσμος στόχος για πληθωρισμό του 2%, η ΕΚΤ πρέπει να διατηρήσει τα επιτόκια χαμηλά και να εργαστεί προς την κατεύθυνσης μιας επεκτατικής νομισματικής πολιτικής που θα συνοδεύσει την ανάπτυξη.

Είπε επίσης ότι, ο κίνδυνος αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη είναι χαμηλός, αλλά όπως διευκρίνισε υψηλότερος από ότι ήταν πριν από ένα χρόνο.

Ο Μάριο Ντράγκι παραδέχθηκε ότι υπάρχει διχογνωμία ανάμεσα στα μέλη του ΔΣ της ΕΚΤ ως προς το πώς θα επιτευχθεί η σταθερότητα των τιμών, ωστόσο υπογράμμισε ότι όλα τα μέλη είναι αποφασισμένα να πετύχουν τον στόχο αυτό.

Τέλος ο πρόεδρος του ΕΚΤ διέψευσε τα σενάρια που τον θέλουν να βάζει υποψηφιότητα για την προεδρία της Ιταλίας, τονίζοντας ότι σκοπεύει να παραμείνει στη θέση του και να ολοκληρώσει τη θητεία του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top