4 εκατ. ευρώ στα κόμματα για τις εκλογές

Περίπου 1,5 εκατ. ευρώ θα στοιχίσει το χαρτί για τα ψηφοδέλτια

4 εκατ. ευρώ στα κόμματα για τις εκλογές

​Τη δέσμευση ποσού 4 εκατ. ευρώ για την καταβολή εκλογικής χρηματοδότησης στα πολιτικά κόμματα ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, ενέκρινε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Μιχάλης Θεοχαρίδης.

Συγκεκριμένα ενέκρινε τη δέσμευση πίστωσης ύψους 4.036.000 ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του Προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εσωτερικών -Ειδικός φορέας 07- 130.- Κ.Α.Ε 2595- οικ. έτους 2015- για καταβολή της εκλογικής χρηματοδότησης στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ θα κοστίσει στον κρατικό προϋπολογισμό το χαρτί για τα ψηφοδέλτια των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, θα χρειασθούν 1.452.356,33 ευρώ προκειμένου να τυπωθεί η απαιτούμενη ποσότητα ψηφοδελτίων, σε αριθμό που υπερβαίνει κατά τουλάχιστον 20% τον αριθμό των εγγεγραμμένων εκλογέων.

Χαρτί δικαιούνται τα κόμματα και οι συνασπισμοί κομμάτων, των οποίων συνδυασμοί υποψηφίων ανακηρύχθηκαν στο ένα τρίτο 1/3 τουλάχιστον των εκλογικών περιφερειών της χώρας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top