Τράπεζα της Ελλάδος για εκροές καταθέσεων: υπό απόλυτο έλεγχο η κατάσταση

«ΤτΕ και ΕΚΤ παρακολουθούν και παρεμβαίνουν όταν είναι αναγκαίο»

«Υπό απόλυτο έλεγχο η κατάσταση» διαβεβαιώνει η ΤτΕ για τις εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, αλλά παράλληλα παραδέχεται ότι μαζί με την ΕΚΤ παρακολουθεί στενά την κατάσταση και παρεμβαίνει όταν κρίνεται αναγκαίο.

Στην ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρει συγκεκριμένα:

«Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν σε εκροές καταθέσεων από τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, η Τράπεζα της Ελλάδος επισημαίνει ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό απόλυτο έλεγχο.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και παρεμβαίνουν όποτε αυτό είναι αναγκαίο.

Δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στην ημερομηνία των εκλογών ως ορόσημο για την παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει πάγια πολιτική πιστωτικών διευκολύνσεων από το 2010 για τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, η οποία δεν επηρεάζεται από πολιτικές εξελίξεις».

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top