Επιστροφή στο λογαριασμό ρεύματος: Ποιοι και πόση θα πάρουν

Φθάνει τα 13,3 εκ. ευρώ το συνολικό ποσό που θα επιστραφεί

Επιστροφή ποσού στους λογαριασμούς του ρεύματος θα δουν οι κάτοικοι 272 χωριών στα όρια των οποίων λειτουργούν αιολικά πάρκα, σύμφωνα με την κοινή Υπουργική Απόφαση για τον «Επιμερισμό ειδικού τέλους στους οικιακούς καταναλωτές, σε περιοχές όπου λειτουργούν ΑΠΕ».

Το συνολικό ποσό που θα επιστραφεί ανέρχεται σε 13,3 εκ. ευρώ και αφορά στα έτη από το 2010 έως και το 2013 και αντιστοιχεί σε ποσοστό 1% επί της προ Φ.Π.Α. τιμής πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Πρόκειται για χρήματα που έχουν ήδη παρακρατηθεί από τον ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) και τον Διαχειριστή των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών.

Ο συντελεστής επιδότησης της κατανάλωσης φθάνει έως 100% για τετραμηνιαία κατανάλωση έως 2000 κιλοβατώρες και 50% από 2000 έως 3000 κιλοβατώρες, ενώ δεν δικαιούνται επιστροφής όσοι καταναλώνουν πάνω από 3000 κιλοβατώρες το τετράμηνο.

Δείτε εδώ αναλυτικά τη σχετική λίστα: Λογαριασμοι ρεύματος.xls

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top