Bloomberg: Δεν έχει τελειώσει η δημοσιονομική Οδύσσεια της Ελλάδας

«Η προεδρική εκλογή τελευταία ελπίδα για Σαμαρά»

Bloomberg: Δεν έχει τελειώσει η δημοσιονομική Οδύσσεια της Ελλάδας
Για «δημοσιονομική Οδύσσεια της Ελλάδας» που δεν έχει τελειώσει κάνει λόγο το Bloomberg σε δημοσίευμά του.

Το διεθνές πρακτορείο αναφέρει ότι η Ελλάδα από την ημέρα που ανακοίνωσε το «κρυμμένο» έλλειμμα «έχει υπάρξει σημείο αναφοράς στις ευρύτερες οικονομικές συζητήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και ένα πρακτικό πρόβλημα για τις χώρες που αποτελούν το ευρώ». Όπως τονίζει μάλιστα, «για τις πλουσιότερες βόρειες χώρες, ιδιαίτερα για την Γερμανία, η Ελλάδα είναι ένας σπάταλος, που χρειάζεται ισχυρό οικονομικό φάρμακο».

Το Bloomberg κάνει λόγο για θυ��ίες των Ελλήνων που έχουν αγγίξει «οριακά επίπεδα» και κάνει λόγο για πολιτική κρίση στην Ελλάδα.

«Ο Αντώνης Σαμαράς ποντάρει το τελευταίο του χαρτί για να διατηρηθεί στην εξουσία» τονίζει το διεθνές πρακτορείο αναφερόμενο στην επίσπευση της προεδρική εκλογή και τις πρόωρες εκλογές που θα ακολουθήσουν εάν δεν συγκεντρωθούν οι 180 βουλευτές στην ψηφοφορία της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια, τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που θεωρείται φαβορί για τη νίκη σε περίπτωση προσφυγής στις κάλπες, κατηγορείται από την κυβέρνηση ότι η πολιτική του θα βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ.

Όπως τονίζει το Bloomberg, η προοπτική αυτή επηρέασε δραματικά τα ελληνικά ομόλογα.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top