ΕΦΟΡΙΑ: όλα όσα πρέπει να πληρώσεις μέσα σε τρεις μέρες!

Τα «ραντεβού» μέχρι το τέλος του χρόνου

Τρεις μέρες απομένουν για να τακτοποιηθούν τυχόν οφειλές με την εφορία, δεδομένων των αργιών τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά και του Σαββατοκύριακου που μεσολαβεί.

Τα «ραντεβού» των φορολογουμένων αφορούν τυχόν αλλαγές στο Ε9, τα τέλη κυκλοφορίας και τα ημιτέλη ή κενά κτίσματα.

Μέχρι τα μεσάνυχτα της προσεχούς Τρίτης, θα είναι ανοικτή η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή τροποποιητικών διορθώσεων Ε9 για τα έτη 2010 έως και 2014 χωρίς την καταβολή προστίμων. Όποιοι υποβάλλουν αργότερα τις δηλώσεις, καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 100 ευρώ.

Προθεσμία μέχρι την εκπνοή του χρόνου, την Τετάρτη, έχουν και οι ιδιοκτήτες κενών ή/και ημιτελών κτισμάτων, που θα πρέπει να τα δηλώσουν προκειμένου να παρουν έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ. Κατά την Εφορία, κενό θεωρείται το αποπερατωμένο κτίσμα το οποίο καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013 διέθετε παροχή ρεύματος η οποία ήταν απενεργοποιημένη, ενώ δεν δικαιούνται έκπτωση όσοι είχαν ενεργοποιημένη παροχή, ακόμα κι αν είχαν μηδενική κατανάλωση.

Τέλος, την επόμενη Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου, λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Η εξόφληση μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε τράπεζα ή ταχυδρομείο με την προσκόμιση του ειδοποιητηρίου που εκτυπώνουν οι φορολογούμενοι από το Taxisnet. Τα τέλη μπορούν να πληρωθούν στις τράπεζες χωρίς το ειδοποιητήριο αλλά μόνο με τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας. Για όσους «χάσουν» την προθεσμία, υπάρχει πρόστιμο ίσο με το 100% των τελών του οχήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top