Έκτακτη σύσκεψη στη Τράπεζα της Ελλάδας

Για εκδόσεις εντόκων λόγω της καθυστέρησης συμφωνίας με την τρόικα

Έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του διοικητή, Γιάννη Στουρνάρα, των δύο υποδιοικητών, Γ. Μουρμούρα και Γ. Παπαδάκη έλαβε χώρα στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται σε έκτακτες εκδόσεις εντόκων γραμματίων προκειμένου να βρει το ελληνικό Δημόσιο περίπου 4,5 δισ. ευρώ για την κάλυψη των αναγκών του για πληρωμή τόκων και τοκοχρεολυσίων το πρώτο τρίμηνο του 2015, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα και δεν καταβληθούν οι δόσεις του προγράμματος βοήθειας

Σε αυτή την περίπτωση, τα χρήματα θα πρέπει να αντληθούν από τις ελληνικές τράπεζες, γεγονός ωστόσο που θα περιορίσει σημαντικά τη ρευστότητα, η οποία και θα αφαιρεθεί από την πραγματική οικονομία.

Αντικείμενο της σύσκεψης στην ΤτΕ ήταν να εξεταστούν οι τρέχουσες συνθήκες, αλλά και να βρεθούν τρόποι άμβλυνσης των όποιων επιπτώσεων για το τραπεζικό σύστημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top