Ήρθε το «ασφαλιστικό βιογραφικό» : Δείτε πόσα ένσημα έχετε με ένα κλικ!

Θα έχουν ανέβει μέχρι το τέλος του 2014 τα τελευταία 20 χρόνια

Ήρθε το «ασφαλιστικό βιογραφικό» : Δείτε πόσα ένσημα έχετε με ένα κλικ!
Πρόσβαση με ένα κλικ σε 147 δισεκατομμύρια ασφαλιστικές ώρες, 20 χρόνια εργασίας και ασφάλισης, θα μπορούν να έχουν, μέχρι το τέλος του χρόνου, οι ασφαλισμένοι σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Το «ασφαλιστικό βιογραφικό» αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τις επόμενες ημέρες, προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας να παρακολουθούν τον ασφαλιστικό τους βίο, μόνο με τη χρήση ενός υπολογιστή!

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα «ανέβουν» στο σύστημα τα τελευταία 20 ασφαλιστικά χρόνια, ενώ μέχρι το τέλος του 2015 εκτιμάται ότι θα έχει ψηφιοποιηθεί το σύνολο των ωρών ασφάλισης όλων των ασφαλισμένων.

Βάσει του προγραμματισμού του υπουργείου Εργασίας, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν ακόμη και από το σπίτι τους να παρακολουθούν την καταγραφή των ενσήμων τους, να βγάζουν σύνταξη με ένα κλικ, και να εξασφαλίζουν πρόσβαση σε παροχές από τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, καθώς με τη νέα αυτή εφαρμογή επιτυγχάνεται άμεσα η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, η εξάλειψη φαινομένων παραβατικότητας αλλά και η εξοικονόμηση πόρων σε μία κρίσιμη εποχή για τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Βάσει του σχεδιασμού, από το καλοκαίρι του 2015 και μετά, το «όνειρο» για έκδοση συντάξεων σε μία μέρα, με ένα κλικ, θα μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα μπει οριστικό τέλος σε περιπτώσεις χορήγησης συντάξεων από τα ταμεία με πλαστές βεβαιώσεις αλλά ��αι εικονικούς χρόνους ασφάλισης, ενώ θα απελευθερωθεί χρόνος προκειμένου οι εργαζόμενοι στα Ταμεία να είναι πιο αποτελεσματικοί σε άλλες υπηρεσίες.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top