Ρέγκλινγκ: Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στην Ελλάδα-Οι αγορές ανησυχούν λόγω ΣΥΡΙΖΑ

"Η απόφαση για τις 100 δόσεις εξέπληξε την τρόικα"

Ρέγκλινγκ: Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στην Ελλάδα-Οι αγορές ανησυχούν λόγω ΣΥΡΙΖΑ

​«Πρωταθλήτρια των μεταρρυθμίσεων» χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ( ESM/EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ, επισημαίνοντας ωστόσο τη μεγάλη αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα σε σχέση με την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία όπου οι κυβερνήσεις άλλαξαν, αλλά τα προγράμματα προσαρμογής συνεχίστηκαν.

Όπως "φωνάζει" ο Ρέγκλινγκ για να τα ακούσει ο …ΣΥΡΙΖΑ, οι νέες κυβερνήσεις που προέκυψαν στις χώρες αυτές έκαναν μεν μικρές αλλαγές στα προγράμματα προσαρμογής ,στήριξαν ωστόσο τη συνολική κατεύθυνση, κατευνάζοντας έτσι τις αγορές.

Για τον κ. Ρέγκλινγκ,οι αγορές παρακολουθούν σε κάθε χώρα την πολιτική κατάσταση και είναι «λογικό ότι ανησυχούν περισσότερο, όταν η αντιπολίτευση έχει ριζικά διαφορετικές απόψεις».

«Οι διαφορές με την τρόικα δεν περιορίζονται μόνο στα δημοσιονομικά, αλλά και στην πρόοδο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» παραδέχτηκε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος στην "Καθημερινή της Κυριακής", σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών . Όπως είπε, η απόφαση για αποπληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων σε 100 δόσεις εξέπληξε την τρόικα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top