Ελλάδα, η χώρα που πληρώνει 28 δισ. ευρώ το χρόνο σε συντάξεις!

Πάνω από 2,6 εκ. οι συνταξιούχοι - Αντιστοιχεί σχεδόν 1 σύνταξη ανά 2 Έλληνες!

Σχεδόν 28 δισ. ευρώ το χρόνο πληρώνει σε συντάξεις η Ελλάδα, σύμφωνα με την 19η έκθεση του συστήματος «Ήλιος».

Συγκεκριμένα, η ετήσια συνταξιοδοτική δαπάνη ανέρχεται σε 27,73 δισ. ευρώ, ενώ ο αριθμός των συνταξιούχων σε 2.654.913 άτομα.

Όσον αφορά τις συντάξεις που καταβάλλονται, αντιστοιχεί σχεδόν 1 ανά 2 Έλληνες! Σύμφωνα με την έκθεση, ο συνολικός αριθμός των καταβαλλόμενων συντάξεων ανέρχεται σε 4.523.296, εκ των οποίων οι 12.354 καταβάλλονται σε υπηκόους άλλων χωρών.

Τέλος, το μέσο εισόδημα από τις συντάξεις γήρατος ανέρχεται στα 953,58 ευρώ.

«Με το κλείσιμο του 2014, ένα ακόμη “ασφαλιστικό έτος” ολοκληρώνεται. Και είμαι σίγουρος ότι το ερώτημα που αβίαστα προκύπτει είναι εάν το "ασφαλιστικό" βρίσκεται σήμερα σε καλύτερη ή χειρότερη θέση από ό,τι ήταν πριν από ένα χρόνο» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αναγνωρίζοντας ότι παρά την πρόοδο που έχει γίνει, υπάρχουν πολλά προβλήματα στο ασφαλιστικό σύστημα.

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας στηρίζεται σε υγιέστερες και πιο στέρεες βάσεις. Είναι πιο δίκαιο, διαφανές και ανθεκτικό σε σχέση με το παρελθόν» κατέληξε ο ίδιος.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top