«Πιο ελαφριά και λιγότερο παρεμβατική» επιτήρηση για Ελλάδα ζητά ο Μοσκοβισί

Πρώτη ανάρτηση: 19/12/2014, 01:09

Για ανάγκη να γίνει πιο ελαφριά και πιο επεμβατική η επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας από τους πιστωτές της μίλησε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί.

«Βγαίνουμε από τη λογική της τρόικας ως έχει. Δεν γίνεται ανεκτή από τον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει την εντύπωση πως βρίσκεται στην πραγματικότητα υπό επιτήρηση», είπε ο Μοσκοβισί στο Γαλλικό Πρακτορείο, στο περιθώριο μιας επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον.

«Παρά το τεράστιο χρέος της και την υψηλή ανεργία η Ελλάδα επανήλθε σε οικονομική ανάπτυξη, καθιστώντας εφικτό ένα “νέο στάδιο” στις σχέσεις με τη χώρα αυτή» τόνισε ο Μοσκοβισί, προσθέτοντας πως «πρέπει να περάσουμε σε μια επιτήρηση πολύ πιο ελαφριά από ό,τι σήμερα, με τους Έλληνες να ορίζουν την οικονομική πολιτική της χώρας τους».

«Εάν αύριο υπάρξει μια γραμμή πιστώ��εων 10 δισ. ευρώ, είναι λογικό ότι θα συνεχιστεί η επιτήρηση αλλά όχι στα πάντα και όχι συνεχώς. Απλώς για περίπου δέκα πεδία πολιτικής που είναι πολύ σημαντικά», διευκρίνισε ο Μοσκοβισί και συμπλήρωσε: «Πλέον αντί να έχει η Ελλάδα την τρόικα παρούσα διαρκώς, θα έχει συναντήσεις δυο φορές το χρόνο».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top