ΠΡΟΣΟΧΗ: Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία για τις τροποποιητικές δηλώσεις του Ε9

Πάνω από δύο εκατομμύρια οι αιτήσεις μέχρι τώρα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία για τις τροποποιητικές δηλώσεις του Ε9

​Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9, με το υπουργείο Οικονομικών να ξεκαθαρίζει ότι προς το παρόν δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει παράταση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει μέχρι στιγμής το ΥΠΟΙΚ, οι τροποποιητικές δηλώσεις του Ε9 για τα έτη 2010 – 2014 που έχουν υποβληθεί στο Taxisnet ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια και οι εκτιμήσεις είναι ότι μέχρι αύριο, θα έχουν ξεπεράσει τα 2,5 εκατομμύρια.

Μάλιστα το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, ζήτησαν την Τετάρτη από το υπουργείο Οικονομικών να δοθεί παράταση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2015, κάτι όμως που το υπουργείο δεν φαίνεται να εγκρίνει.

Με την ολοκλήρωση των υποβολών των τροποποιητικών δηλώσεων, θα ξεκινήσει και η δεύτερη εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για τους φορολογούμενους που με την εκκαθάριση του Οκτωβρίου είχαν έκπτωση ή πλήρη απαλλαγή.

Αν στην δεύτερη αυτή εκκαθάριση διαπιστωθεί ότι ο φορολογούμενος δεν δικαιούται την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ, αυτή αίρεται και εκδίδεται νέα πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου, ο οποίος καταβάλλεται σε ισόποσες δόσεις μέχρι και την 27η Φεβρουαρίου 2015.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top