Ανάπτυξη 2,5% το 2015 και 0,7% το 2014 βλέπει η ΤτΕ

«Πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις»

Ανάπτυξη 2,5% το 2015 και 0,7% το 2014 βλέπει η ΤτΕ
Στο 2,5% για το 2015 και στο 0,7% για το 2014 «βλέπει» να διαμορφώνεται ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας η Τράπεζα τ��ς Ελλάδας.

Στην Ενδιάμεση Έκθεσή της για τη Νομισματική Πολιτική 2014, η οποία υποβλήθηκε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής και το υπουργικό συμβούλιο, η ΤτΕ υπογραμμίζει πως η εξάλειψη της αβεβαιότητας και οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν προαπαιτούμενα για την έξοδο από την κρίση.

Η ΤτΕ χαρακτηρίζει εφικτή την υπερκάλυψη του δημοσιονομικού στόχου του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης για τρίτο συναπτό έτος, ενώ εκτιμά ότι η προοπτική για επενδύσεις το 2015 θα είναι θετική.

Παράλληλα, κάνει λόγο για ενθαρρυντικά σημάδια για αύξηση της απασχόλησης, βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και σταθεροποίηση των αποδοχών των εργζαζομένων το 2015.

«Η οικονομική πολιτική θα πρέπει παραμείνει επικεντρωμένη στη διατήρηση και ενδυνάμωση της τρέχουσας δυναμικής με σκοπό την οριστική έξοδο από την κρίση» επισημαίνει η ΤτΕ, τονίζοντας ότι απαιτείται να συνεχιστεί η προσπάθεια για την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας μέσω των μεταρρυθμίσεων.

«Μετά από έξι χρόνια ύφεσης και πέντε χρόνια δημοσιονομικής προσαρμογής, η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί και εμφανίζει πολλά σημάδια βελτίωσης. Αν διατηρηθεί αυτή η δυναμική, είναι πλέον πολύ πιθανή η επάνοδος της οικονομίας σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά τα επόμενα χρόνια» αναφέρει η Έκθεση.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top